Thursday, June 20, 2013

count down.

tinggal beberapa hari jew lagi untuk aku dan dia di Kajang.
hari Ahad memang kitorng dua dh smpi Kota Bharu, Kelantan.
rasa tak sabar, sebab aku nak masuk alam baru dan aku tak perlu fikir masalah yang ada sekarang.
tapi masih ada rasa takut, sebab aku tak yakin untuk masuk alam Kolej.
aku akan pergi tinggalkan kawan-kawan yang selama ni dah mewarnai hidup aku.
kami semua akan berpecah.
MIN, TOPEK, LYNN, ADIL, ADLI, SIR K, KHAIRUL, NADHIRAH, SHIDAH, ZUREEN, TAUFIQ, APEK, AZRUL, MIQDAD, DIN, QABIL, CHAMPAGNE, SIMMY, MYA, SARA, KAK AIEN,
KAK QILA, AZHARI, MINDY, THURGA, SHARON, FIRDAUS AND RAMAI LAGI.

Hmm. agak sedih jugak. 
bila tngok gmbr2 lama. 
teringak kat deorng. 

                                           aku, min n topek
 
                                lynn, topek, aku, jiha, nad n bob
                              aku, jiha, lynn n topek
                          aku, jiha, lynn, topek n min
                          lynn, topek, miqdad, aku, jiha n azrul
                        coffee, ah lok, alvis, min, taufiq, aku, champagne,
                               simmy, aliff n apek
                                                    the PARTY family.
                            thurga, kak aien, aku n min
                                 geng suka buat KEK.
                          nadhirah, lee ying, aku n cute-T
                    khairul, dada, apek, bdk gam, aku, taufiq n min
                        yi tian, man chun, kam wah, jia wei, tuck chun n aku
             farah, nadhirah, cute-T, shidah, yen ling, hui xin, pei nee n lee ying
                                    topek, min n aku
                          nadhirah, min, aku, shidah, zureen n afiq
                                    nad, shidah, aku n min
                             shidah, min, adil, aku, sir k, nad, zureen n afiq
                                        aku, min, sir k n adil
                      topek, abg jijo, pak cik man, abg sharil, aku n min
                                 Yu Hua Islam Comuniti
                        apek, aku, min, adil, miqdad, qabil n azrul
                                              geng gila2.
                                  adik kecik aku miqdad.
                                       geng baju hitam 2A n 2&
                                        topek, lynn, jiha n aku
                                     dada, aku, din, aliff n azrul
                                                       2A n 2&
                                                  aku n zhi wen.
                                               yu hua geng
                                            jet jet shuffling.
                                           abg abg poyo
                                          party kongsi hitam. haha
                                                 adik ternaik tu yg cover
                                                 zaman b-boy
                                             jangan ikut perangai kitorng adik2

ini dunia aku dulu, skrng dah nak masuk dunia baru. 
insyaAllah, Allah akan permudahkan jalan. 
amin

Monday, June 17, 2013

untuk sahabat ku. Muhammad Taufiq Alimin & Nurul Shazlyn

first untuk topek.
bro, kau kuatkn lah hati kau.
aku tahu yg semangat kau kian jatuh.
tapi kau kene bangun.
bangun untuk dia, dan bangun untuk diri kau.
biar orang ckp apa.
biar orang hina kita.
biar kita sedih.
aku nk kau tahu yg aku sentiasa akan menyusul membantu kau.
sbb kau bro aku.
kau dh mcm family bagi aku.
kau kene sabar dengan dugaan ni.

then untuk lynn.
adik ipar ku.(suka-suka jew aq panggil kau adik :P)
aku doakan kau supaya cepat sembuh.
supaya kita blh g jalan2 sama2 cuz aku nk menyakat kau, nk gurau2 mcm dulu.
setiap kali tngok kau terbaring kat hospital balik tu mesty aku nangis.
tpi aku nk tngok kau sbb aku nk tau khabar kau.
kau buat aku teringat kat sorng adik aku nie.
hmm.
kau kene mkn ubat, kau kene bnyk rehat, kau kene minum bnyk air.
aku n jiha sentiasa doakan kau.
kitorng rindu kan kau tau. sngat rindu.

sejak kemalangan tu berlaku, aku sedih sngat2.
siang mlm aku teringat kat deorng.
aku rindu dua2 skali.
topek sbb biasa dia teman aku, dh mcm kembar, kat mana aku ada dia mesty ada.
lynn sbb aku suka kacau dia, then mesty dia bwad muka n mls nk lyn aku.
haha.
teringat stiap kali kita lpk.

topek, lps nie kalo kau jadi masuk KPTM Ipoh.
kau jngn lupa aku tau. kau jngn lupa contact aku.
balik kjng bgitau aku.

lynn, setiap kali aku n jiha balik kjng, aku janji aku akan try g tngok kau.
x blh g jln2 mane x pew lah. dpt jmpa kau kat umah pn cukup.
asalkn jmpa. kau pn jngn lupakn kitorng tau.
insyaAllah kitorng akan sentiasa kirim khabar kat korng.

i will miss 2 of u.
i love you guys so much.
thanks cuz both of u have gave me a happy memories.


Wednesday, June 12, 2013

semoga roh arwah dicucuri rahmat.

assalamualaikum.
tak lama lagi kita dah nak berpuasa.
lepas tu kita raya.
bermakna genap setahun pemergian Arwah Datuk ku.
nama dia Abdul Rahman bin Lebai Musa.
semoga dia dicucuri rahmat dari-Nya.

17-8-2013
lebih kurang pukul 10 mlm aku sekeluarga smpi ke kampung di Felda Sungai Koyan, Pahang.
lebih kurang 3 jam dari Kajang.
sampai jew ke kampung, nenek ckp arwah masuk hospital lepas mengadu sakit perut dah
2/3 hari.
lepas jew dengar berita tu, kami pn siap2 nk pergi tngok arwah.
masa tu aku, mak, abah, nenek n mak suk pergi naik kereta ke Hospital Kuala Lipis.
smpi jew di Hospital, kitorng tnggu dokter bagi maklumat lanjut tentang kesihatan arwah.
dah tunggu lebih kurang 3 jam.
lebih kurang pukul 2 pagi 18-8-2013.
dokter keluar dan memaklumkan yg arwah sakit teruk dan perlu berpindah ke Hospital Pakar di Kuantan.
tanpa melengahkan masa, pak su yg dah memang menemani arwah ketika itu terus setuju untuk memindahkan arwah.
aku menemani arwah di dalam ambulance dan pak su follow belakang menggunakan kereta.
masa dalm ambulance, arwah meraung kesakitan, aku tak mampu buat apa2. aku hanya mampu menenangkan dia.
dia hampir tidak sedarkan diri.
dia hanya menyedari aku dalam ambulance selepas aku aku berkata begini ''tok wan, ni angah tok wan, tok wan sabar sikit k? dah nk smpi hospital kuantan. ''
dia hnya mampu membalas dengan berkata '' ohh, dokter ini cucu saya, angah ada kat sini rupanya. ''
lepas tu dia hanya mampu meraung kesakitan.
aku risau dan hancur hati melihat keadaan arwah ketika itu.
sesampainya kami di Hospital Kuantan pada pukul 6 pagi,
arwah hanya separuh sedar.
selepas pak su menanda tangan segala surat dan dokument,
kami hanya mampu melihat arwah dari luar, kerana dokter sedang melakukan rawatan.
jadi pak su pn memutuskan untuk cari hotel untuk kami berehat.
setelah hampir 1 jam mencari kami jumpa 1 hotel, dkt dngn Hospital.
kami merancang untuk berehat sebentar sementara menunggu mak dan family yg lain smpi.
entah mcm mana, kami tertidur.
mungkin sbb terlalu penat.
kami tertidur sehingga semua ahli keluarga dan polis mencari kami kerana tidak dpt menghubungi kami.
4 petang kami tersedar dan terus pergi ke Hospital.
keadaan arwah semakin kritikal.
dokter hanya mampu ckp ''kita hanya boleh berdoa yg terbaik untuk dia. semua ketentuan Allah''
hati kami hancur. menitik air mata. aku pegang tangan mak sekuat hati.
pak su ckp dia nk balik kampung, nk ambik barang untuk anak dia n nk mandi2 dulu.
aku teman pak su. kesian dia.
kami smpi kampung pukul 7.
mandi2 jap. aku sempat masak maggi sbb perut lapar sngat.
belum smpt aku habis kn maggi, pak su dpt call dari mak.
mak ckp ''tok wan dah x de. ''
tersujud pak su. aku terus pergi memeluk dan menenangkn pak su.
air mata menitik. kitorng x smpt berada disisi dia masa dia nk pergi.
Ya Allah, sedih n sayu rasa hati.
pak su menitik air mata smbil ckp kat aku ''ngah, esk raya ngah. esk raya.''
aku hanya mampu menitik air mata sambil terdiam.

orang lain bermain mercun nak sambut raya,
kami sekeluarga dia pagi raya x smpt pn nk smbhyg raya.
aku sedih. sngat sedih.
aku dah x snggup nk cerita smpi habis.
menitik air mata mengenangkan dia.
Al-Fatihah.
semoga roh Arwah dicucuri rahmat.